ویزای سوئد

 

 

پادشاهی سوئد ، کشوری است در شمال اروپا در شبه‌جزیره اسکاندیناوی .از غرب با کشور نروژ، از شمال شرق با کشور فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی، از جنوب شرقی با دریای بالتیک و از جنوب غربی باکشور دانمارک همسایه ‌است. نام این کشور در فارسی از نام آن در زبان فرانسوی گرفته شده‌است. پایتخت و بزرگ‌ترین شهر این کشور استکهلم است.

سوئد با مساحت ۴۴۹٬۹۶۴ کیلومتر مربع، کم و بیش اندازه عراق و چهارمین کشور بزرگ اروپا وپنجمین کشور بزرگ اروپا با احتساب بخش اروپایی روسیه از نظر مساحت می‌باشد. جمعیت سوئد بیش از ۱۰ میلیون نفر است. که تقریباً ۷٫۹ میلیون نفر آن را سوئدی‌ها تشکیل می‌دهند. این کشور با تعداد ۲۱ نفر در هر کیلومتر مربع تراکم جمعیت پایینی دارد و بیشتر این جمعیت نیز در جنوب سوئد مستقر هستند. همچنین بیش از ۸۵٪ مردم سوئد در ناحیه شهری زندگی می‌کنند.

حکومت کشور سوئد پادشاهی مشروطه است و دولت به شکل پارلمانی اداره می‌گردد. پادشاه در این کشور مقامی تشریفاتی است و کشور را نخست‌وزیر اداره می‌کند. پس از پایان جنگ سرد، سوئد در تاریخ ۱ ژوئن ۱۹۹۵ به کشورهای عضو ناتو پیوست اما بعدها همانند کاری که در قبال منطقه یورو کردند، با یک رفراندوم از ناتو خارج شدند. سوئد همچنین عضو سازمان ملل متحد، شورای اروپا، سازمان تجارت جهانی،سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، شورای نوردیک و مدل نوردیک می‌باشد. سوئد هشتمین سرانه تولید ناخالص داخلی را در جهان دارا می‌باشد و جایگاه خوبی در جنبه‌های مختلف ملی مانند کیفیت زندگی، آزادی شهروندی، بهداشت، آموزش، اختلاف طبقاتی، رفاه و توسعه انسانی دارد.

انواع ویزای سوئد

برای سفر به سوئد انواع مختلفی از ویزاهای کوتاه مدت با توجه به نوع سفر وجود دارد که می‌توان به ویزای توریستی (گردشگری)، ویزای تجاری، ویزای پزشکی، ویزای رویدادهای فرهنگی-ورزشی، ویزای مقام‌های رسمی، ویزای تحصیلی، ویزای ازدواج با شهروندان سوئد، ویزای ترانزیت و ویزای کودکان زیر سن قانونی اشاره کرد.

مراحل دریافت ویزای سوئد

متقاضیان ویزای سوئد برای درخواست ویزا از طریق سفارت سوئد ابتدا باید به صورت آنلاین برای ثبت‌نام و تعیین وقت اقدام کنند. در صورت تکمیل فرم به صورت کامل و صحیح، ایمیلی به نشانه تائید از جانب سفارت برای متقاضی ارسال می‌شود. همچنین، زمان ثبت‌نام و سایر مکاتبات مربوطه از طرف سفارت با شخص متقاضی از طریق ایمیل اعلام شده در فرم ثبت‌نام انجام می‌شود. متقاضی باید در وقت اعلام شده با در دست داشتن مدارک مورد نیاز نسبت برای انجام مصاحبه و سایر مراحل دریافت ویزا شامل ثبت اطلاعات بیومتریک (انگشت‌نگاری) به سفارت مراجعه کند.

پس از انجام این مراحل نتیجه نهایی و تصمیم سفارت به متقاضی اعلام می‌شود. مدت زمان لازم برای بررسی مدارک و اعلام نتیجه به طور معمول ۱۵ روز کاری است. نکته قابل توجه اینکه در صورت رد درخواست امکان درخواست تجدیدنظر برای متقاضی وجود دارد.

مدارک لازم برای ویزای سوئد

  • فرم آنلایندرخواست ویزا که چاپ و امضا شده باشد.
  • پاسپورتو مدارک هویتی مربوط به سفر (گذرنامه باید تا سه ماه بعد از زمان برنامه‌ریزی شده برای خروج از کشور اعتبار داشته باشد – پاسپورت باید دو برگ سفید داشته باشد – ۱۰ سال از زمان صدور پاسپورت گذشته باشد).
  • عکس تمام رخ در اندازه عکس موجود در گذرنامه (حداکثر در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشد).
  • رسید بانکی پرداخت پول (در صورتی که آنلاین پرداخت نشده باشد)؛ طبقاطلاعیه مندرج در وب‌‌سایت سفارت سوئد هزینه ویزا به ازای هر نفر ۶۰ یورو است، البته این هزینه برای کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال ۳۵ یورو و برای کودکان زیر شش سال رایگان است.

گردشگران توجه داشته باشند که برای ارائه فرم تقاضای ویزا، حتما باید این موارد را تکمیل و آماده کرده باشند. اطلاعات بیومتریک نظیر عکس و اثر انگشت نیز در سفارتخانه تهیه می‌شوند.

علاوه بر موارد ذکر شده، ارائه مدارک دیگری مانند شناسنامه، برنامه سفر، داشتن استطاعت مالی در طول اقامت در سوئد (پرینت حساب بانکی سه ماه گذشته) و سند مالکیت (در صورت وجود) برای اثبات بازگشت به ایران لازم است. بیمه‌نامه مسافرتی و مددارک شغلی مانند فیش حقوقی، قرارداد کار و بیمه تامین اجتماعی یا خدمات درمانی، پروانه کسب، مجوز فعالیت (شرکت‌‌ها و واحدهای صنعتی)، عضویت در انجمن صنفی مربوطه برای هنرمندان (خانه سینما و…)، حکم بازنشستگی و کارت دانشجویی از سایر مدارکی هستند که سفارت از متقاضیان مطالبه می‌کند.